Edullinen ja eläinystävällinen Vegemix

Vegemix-seitantuotteiden reseptit on suunniteltu yli 10 vuoden kokemuksella, seitankokkailun konkareiden toimesta. Haluamme kasvisvaihtoehtojen olevan hinnaltaan mahdollisimman monen kuluttajan saatavilla. Sen vuoksi tarjoamme kuiva-ainesten sarjan, joka on edullinen, riittoisa sekä helppo valmistaa!

Historia

Kaikki alkoi aikoinaan Seitanpaistiaineksesta, jota myytiin nimellä ”Sika säkissä – kasviskinkkuaines”. Tämä leikittelevä nimi sai monet sekasyöjätkin ennakkoluulottomasti kokeilemaan seitankinkun valmistusta valmiilla reseptillä kotioloissa. Suurin suosio tuotteella oli aina loppuvuodesta, kun joulupöytiin etsittiin vaihtoehtoa kinkulle.

Ensimmäisestä ”Sikasäkistä” on aikaa lähes kymmenen vuotta: paljon ennen vihisten ja vegebuumin rantautumista ruokakauppoihin. Kasviskinkkuaines kasvatti suosiotaan tasaisesti, kunnes tuli aika, jolloin suosio oli niin suurta, että elintarvikeviranomainen huolestui leikittelevästä nimestä. Viranomaistulkinnan mukaan on vaarana, että kuluttaja aivan oikeasti uskoo ostavansa sian säkissä, eikä nimi kasviskinkkuaineskaan miellyttänyt: kinkkuhan on sian kankku, eikä etuliite ”kasvis” tätä tulkintaa muuttanut miksikään.

Näin nimeksi täytyi muuttaa Seitanpaistiaines, ihan sen varalta, ettei kukaan kuvittele jauhopussia ostaessaan saavansa lautaselleen aitoa sian pakaraa ja reisiosaa. Onneksi seitanin käyttötarkoitus oli kuitenkin monen suomalaisen kuluttajan tiedossa, joten vanhan nimen katoaminen ei tarkoittanut tuotteen painumista unholaan.

Nykyhetki

On hienoa, että lihaa korvaavia kasvisvaihtoehtoja löytyy nykyään käytännössä jokaisen kaupan hyllyltä! Arvostamme suuresti kylmästä myytäviä kasvipohjaisia lihankorvikkeita, jotka ovat valmiita nautittaviksi sellaisenaan tai lämmittämällä. Suosittelemme testaamaan!

Tahdoimme näiden mainioiden tuotteiden rinnalle tuoda markkinoille tuotteen, joka kilohinnaltaan pääsee kilpailemaan halvimpien lihapaistien kanssa. Tämä onnistuu käytännössä parhaiten vähentämällä valmistuksesta, kylmäkuljetuksesta ja kylmäsäilytyksestä aiheutuvia kustannuksia. Samalla haluamme tuoda esiin kasviskokkailun ilosanomaa: vaikka tuote olisi ennestään outo, voi sen valmistus olla yksinkertaista ja helppoa. Valmista herkkua syntyy Seitanpaistiaineksesta noin 600 g, joten kilohinta pysyy kurissa ja samalla laajennat oppejasi kasviskokkailun saralla. :)

Tuoteperheemme

Seitanpaistiaines on klassikko joulupöytään kinkun korvikkeeksi: voit käyttää sitä myös siivutettuna leivän päällä, pilkottuna kasvishernekeiton sekaan tai vaikkapa vegepyttipannun proteiininlähteenä. Käyttötarkoituksia keksit varmasti lisää sitä myötä kuin tuotteeseen tutustut!

Seitanpihviaines sopii pannulla paistettavaksi tai kesäkauden grillaustuokioihin. Murean rakenteen ansiosta kasvispihvi ei kalpene lihaversioiden rinnalla!

Gluteenijauho ja gramjauho ovat Vegemixin uusimpia tulokkaita! Mikäli haluat testailla uusia reseptejä kasviskokkailussa tai olet jo kasviskokkailun konkari, nämä ovat sinun valintojasi! Olemme keränneet sivuillemme reseptejä, joita voit testata tai joista voit ammentaa inspiraatiota omiin resepteihisi! :)